Medverkande företag

Medverkande företag

Välkommen att besöka oss i
utställningen på Kem 2024

Medical Care System

Medical Care System MCS AB framställer och distribuerar högkvalitativa och lättillgängliga Första-Hjälpen produkter för ett snabbt och effektivt omhändertagande vid behandling av kemiska och termiska brännskador i ögonen och över hela kroppen. Medical Care System MSC AB genomför också kundanpassade riskinventeringar och utbildningar i syfte att sprida kunskap om kemiska och termiska risker och hur man undviker dessa, samt på bästa sätt omhändertar skadade i händelse av olycka.

LESS

As a leading provider of products and solutions for patient logistics supporting a holistic evacuation strategy, we supply all necessary equipment to efficiently establish a casualty clearing station.

Our products and systems speed up the evacuation process. From fast initial MCI triage and efficient patient logistics, to hypothermia prevention and reduced need of stretcher transfers.

LESS® Evacuation System has developed over years, through field experience, and state-of-the-art medical research. LESS is used by leading ambulance/air ambulance and rescue services, airports, offshore and industry, as well as in national and international disaster management agencies.

Ferno Norden

Vi på Ferno Norden har sedan 1982 arbetat i nära utvecklande samarbete med våra kunder. Vår utrustning används dagligen i verksamheter med höga krav på säkerhet,  kvalitet och funktion. Våra primära kunder är ambulanssjukvården, räddningstjänsten, polisen, civilförsvaret och försvarsmakten. Vi växer även inom industrin, offentliga miljöer, vårdinrättningar och den privata marknaden. 

Ferno Norden AB ingår i en nordisk koncern med huvudkontor i Norge. I koncernen finns dotterbolag i alla nordiska länder under koncernnamnet Ferno Norden. Globalt finns Ferno international respresenterat i de flesta av världens länder. Det nordiska och internationella nätverket ger oss en bred kunskap och kompetens. 

Allfa och Force är egna varumärken som utvecklats och produceras i Sverige. Utöver våra egna produkter har vi ett noggrant urval av produkter som skapar en genomtänkt och fungerande produktportfölj inom hela vårat breda marknadssegment. 

SES PROTECTION

Vi är en svensk tillverkare av skyddsutrustning för både militärt och civilt bruk. I över 30 år har vi levererat kvalitetssäkrade produkter till konkurrenskraftiga priser – samtidigt som vi är lyhörda, flexibla och snabba på att skräddarsy lösningar efter våra kunders behov. Vi arbetar aktivt med våra kunder i utvecklandet av våra produkter och säkerställer alltid en hög skyddsnivå enligt standarder kopplade till EU-direktivet 2016/425.

På SES Protection strävar vi efter att öka Sveriges beredskap. Genom att säkra inhemsk produktion av högkvalitativa skyddsmasker, dräkter och tillbehör mot CBRN-hot, vill vi öka tillgängligheten av skyddsutrustning till offentliga såväl som privata aktörer – så att Sverige kan stå starkt i händelse av kris.

Incendium

Incendium AB är ett bolag specialiserat på att förse industrikunder med brandskyddssystem. Våra kunder finns i industrisegmentet och med tyngdpunkt i petrokemisk industri. Vi arbetar på uppdrag av konsulter, projektörer, installatörer och slutkunder för att på bästa sätt uppnå myndigheters och kunders intresse och krav.

Vi har vårt kontor i Kungälv, norr om Göteborg och är verksamma i stora delar av världen. Incendium är återförsäljare för ett stort antal företag, bland annat Consilium, Xtralis, Solberg, Lightning Eliminators, ACAF och Tyco. Vi arbetar kontinuerligt med deras produkter som komponenter i våra system samt säljsupport.

Denios

Oavsett om det handlar om produkter, individuell rådgivning, kundorienterad service: Vi på DENIOS gör allt vi kan för att tillsammans med våra kunder göra vardagen ännu säkrare. Allt detta sker mot bakgrund av vårt enda stora mål: att skydda människor och natur på ett hållbart sätt!

En enkel idé om ett uppsamlingskärl blev en affärsidé som idag är en hel global koncern. Här i Sverige firade vi 20- årsjubileum 2021 och moderbolaget har firat 35-års jubileum. DENIOS har gjort sig ett namn över hela världen som utvecklare och tillverkare. På 25 försäljningsställen och 6 produktionsanläggningar kretsar allting kring säker förvaring, hantering och sanering av farliga kemikalier.

Interspiro

På Interspiro har vi arbetat i nästan hundra år för att yrkesmänniskor ska kunna andas i farliga miljöer. Många av våra tekniska genombrott inom andningsutrustning har blivit branschstandard, till exempel 300 bar och positivt tryck. Idag används vår utrustning av brandmän och dykare över hela världen, och vi samarbetar nära med brandbekämpnings- och räddningstjänster, försvar, sjöfart och tung industri för att uppfylla och överträffa deras krav.

MSB

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, stärker samhället i att förebygga och hantera olyckor, kriser och konsekvenser av krig. Vi värnar människors liv och hälsa, samhällets funktionalitet och grundläggande värden som demokrati, rättssäkerhet och mänskliga rättigheter. Högt förtroende och nära samarbete med aktörerna gör att vi lyckas.

Dafo Brand

Med 100 års branscherfarenhet är vi idag en av Nordens största leverantörer av brandskydd och räddningsmateriel. Dafo är ett svenskägt familjeföretag med den huvudsakliga verksamheten i Norden.

Vi har marknadens bredaste sortiment av lösningar, produkter och tjänster för allt inom brandskydd. Med vår långa erfarenhet kan vi erbjuda spetskompetens för dig som kund, oavsett vad du behöver hjälp med. Vi är den ledande leverantören till brandförsvaren i Sverige och även landets största leverantör av fasta släcksystem.

KEM 2024

En nationell konferens som riktar sig till kemansvariga och beslutsfattare inom företag och organisationer och myndigheterna som hanterar, förvarar eller på något sätt arbetar med kemikalier i sin verksamhet.

© 2024 Kem2024.se

Kontakt

Har du några frågor eller behöver mer information så kontakta oss gärna.

Arrangörer

KEM 2024 arrangeras av Räddningstjänsten Skåne Nordväst och Informationsbolaget.